Annica Olsson | Hur inflammerad är din kropp?
1713
post-template-default,single,single-post,postid-1713,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Hur inflammerad är din kropp?

Vi blir bara mer och mer hälsosamma. Träningsresor, hälsa och ta kort på hälsosamma frukostskålar och nya träningskläder är en uppåtgående trend.. Allt ska visas upp idag.

Men samtidigt så har vi aldrig varit mer sjuka än vad vi är nu. Hjärt och kärlsjukdomar och cancer ökar markant och går ner i åldrarna och fler och fler äter antidepressiva för mental ohälsa. Var och varannan har utmattningssyndrom eller någon annan inflammation som magproblem, hudproblem, allergier eller värk i leder och muskler.

Tysta inflammationer ökar mer och mer i samhället och det pratas mer om livsstilsrelaterade sjukdomar än åldersrelaterade sjukdomar, dvs hur vår livsstil och kostval påverkar vårt välmående.

För ett år sen så kom jag i kontakt med ett företag som jobbar med en Omega3-olja. Och det finns ju 1000-tals omega3 där ute och vissa hör man är så bra. Men hur vet man att det är bra? Hur vet man att produkten gör sitt jobb? Hur vet man att den inte härsknat innan den kommer ut i kroppen?  ”Ja, men den här är bra, den va dyr och är köpt där och där..” får man oftast höra.

Det här företaget jag kom i kontakt med jobbar med blodtester som va viktigt för mig. Man fick se på tester vad som verkligen hände inne i kroppen. Jag började med ett blodtest (stick i fingret) som visade att jag var väldigt låg på de fettsyror som verkar antiinflammatoriskt i kroppen.

Efter ca 4 månader med den här oljan så fick jag göra ett till test och såg en stor skillnad i min kropp på så kort tid. Jag har nu lyckats att balansera upp mina egna värden till ett hälsosammare och mer välmående värde..

Fick då upp ögonen rejält och jag har det senaste året lärt mig hur viktig balansen mellan mina fettsyror är.

Förstod att det finns många som går runt där ute med ohälsosamma celler utan att kanske veta om det.

Regelbundet intag av omega-3 fettsyrorna EPA och DHA från fisk och skaldjur har en dokumenterad hälsoeffekt på hjärta, hjärna och syn. Omega-3 från växtriket och marint omega-3 är livsviktig, men tyvärr så innehåller inte fisken man köper idag lika mkt Omega3 som förut och det är svårt att komma ner till dessa nivåer själv. Balansen mellan Omega 6 (som startar inflammation) och Omega 3 (som läker) ska vara på en hälsosam nivå, men idag är glappet alldeles för stort, så Omega 3 hinner inte städa undan i din kropp.

Efter att ha fått denna kunskap, gjort mina blodtester och ätit den balansolja med Omega3 och D-vitamin och sett vilka hälsoeffekter den haft på mig och mina nära så bestämde jag mig för att börja jobba med detta och vill hjälpa andra att ta del av den här viktiga infon.

Ikväll ska en av mina kollegor Stina ha en liveföreläsning om detta på Facebook 20:30. Är det någon som är intresserad av att lyssna så maila mig här om en inbjudan senast 19:30. Ta då en bild på er fb-profil. Namn och bild och skicka till mig så vi hittar dig. När ni sen fått en inbjudan så tryck på ”kommer” så ni kan lyssna.

Då kan vi höras efter om ni lika som jag tycker att det här är väldigt intressant och vill se vart ni ligger.

Hinner ni inte ikväll, men vill ändå ha en presentation så hör av er ändå så hittar vi en ny tid.

Här nere förklarar en hjärtläkare vilka problem han ser när han öppnar upp folk.

 ?

Världsberömd hjärtkirurg talar ut om vad som egentligen orsakar hjärtsjukdom

No Comments

Post a Comment