Annica Olsson | Det finns folk.. och sen finns det annat folk.
1375
post-template-default,single,single-post,postid-1375,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Det finns folk.. och sen finns det annat folk.

Jag blir så fascinerad över hur vissa människor funkar. Jag läste ett mail idag från en person som tyckte att det va så viktigt att få tala om för mig att han verkligen inte kände något medlidande för mig..  Alltså.. Vad är det som gör att han tror att jag behöver höra hans åsikt? Här har vi en person som har sett en liten del i ett tv-program. Det lilla ni fått sett är en liten grisblink av allt.. Och bara för att jag ”minsann inte hade blivit tvingad till något öht”, är det okej att bedra och ljuga då? Är det okej att behandla någon hur som helst bara för man inte har tvingat någon? Och okej att man tycker så.. Men här har han ändå sökt upp mig. Gått in på min hemsida, valt att kontakta mig för att skriva att han inte känner nåt medlidande. Det är så tragiskt. För mig är det så sjukt.. Innan jag gjorde en sån sak. Hur dåligt mår man då? Om man har det behovet och tydligen göra vad som helst bara för att försöka trycka ner en annan människa. En människa han inte vet någonting om. Han vet ingenting om vad jag varit med om eller går igenom. Varken innan eller efter detta programmet. Han vet absolut inte allt som hände under programmet och efter. Och ändå måste han höra av sig!?

Jag skrattade när jag fick mailet för att jag tycker att det är så tragikomiskt. Men det fick mig att fundera på hur människor är funtad där ute! Vad vinner man på att skriva nåt nedlåtande till någon? Vad är syftet? Drittsekk!!

Kan man inte bara låta bli?

Jag är så glad att jag mest har fått fina kommentarer och mail. Men man har ju hört och sett hur det kan va på nätet och att tyvärr att det är dom dåliga kommentarerna man kommer ihåg..

Och det här får mig att tänka. Det är så lätt att tycka och tänka om andra. Speciellt på nätet.

Tyck gärna.. Men sitt då där och tyck för dig själv!

Jag hatar nätmobbning. Över allt annat! Jag och Linnea satt och pratade igår när vi såg SKAM att tänk va tur man hade ändå att man inte är i den åldern idag. Tänk va skört allt är och hur annorlunda allt är. Allt ska ut på nätet..Bilder eller filmer. Förstå den ångesten som yngre går och bär på idag. Om vissa filmer eller bilder hamnar i fel händer. Jag har småsyskon i den åldern och jag hoppas iaf att jag kan vara en förebild för dom. Jag kommer alltid stå upp mot mobbning och jag tycker att det är vidrigt att människor inte kan tänka lite längre innan det ska skickas nåt.

 Jag vet egentligen inte vad jag ville säga med det här men jag blev som sagt fascinerad och ville bara få det sagt. För jag vet att jag inte är ensam.

Säg nåt snällt till varandra eller inget alls.

Här är en dokumentär jag tycker ni ska titta på. Den visar hur en bild kan ödelägga ett liv. En liten oskyldig liten nakenbild till killen du är kär i och litar på… Tänk till både 10 och 20 ggr innan.

Hämndporrens helvete

No Comments

Post a Comment